Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

-ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ;; -ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑΑΑΑ!!

Είμαστε νέοι.Η υγεία μας συνήθως θεωρείται σίγουρη. Όντως, είναι. Τις πιο πολλές φορές είναι. Είμαστε γεροί και είμαστε δυνατοί. Βρισκόμαστε στην πιο ακμαία και φρέσκια περίοδο τις ζωής μας.Κάνουμε όνειρα, θέτουμε στόχους και βρίσκουμε τα βήματα με τα οποία θα τους κατακτήσουμε. Βασική προϋπόθεση για να βαδίζουμε αγέρωχοι στον δημιουργικό μας δρόμο είναινα είμαστε καλά! Να είμαστε καλά και από έξω και από μέσα. Και στο σώμα και στην ψυχή μας!
Η υγεία είναι αυτή που επιτρέπει στον καθένα να ζήσει, όπως και αν διαλέξει και εξαρτάται σημαντικά από μας τους ίδιους, από τον *ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ* που θα επιλέξουμε…

ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ

Η σκέψη μας είναι η δύναμη μας. Κατευθύνει την κάθε κίνησή μας. Καθορίζει το κάθε αποτέλεσμά μας. Πλέκει σιγά-σιγά την δική μας προσωπικότητα. Αν καταφέρουμε να κρατάμε πάντα τη σκέψη μας καθαρή, τότε αρχίζει ο δρόμος προς την επιτυχία. Τότε θα υπερπηδάμε κάθε εμπόδιο. Τότε θα κρίνουμε και θα υπολογίζουμε σωστά τις καταστάσεις. Τότε θα προγραμματίζουμε καλύτερα τα βήματά μας. Με την καθαρή σκέψη αποβάλλεις κάθε άγχος, κάθε στενοχώρια, κάθε τι περιττό. Γίνεσαι ήρεμος. Είσαι ελεύθερος. Ξεκινάς απρόσκοπτος την πορεία σου.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Βάζοντας τον καθαρό αέρα στη ζωή μας, εξασφαλίζουμε αμέσως κατά 50% το θέμα τις υγείας μας. Αέρας με οξυγόνο. Διατηρώντας την επαφή μας με τη φύση διατηρούμε την ταυτότητα μας. Όταν τη χάνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσουμε και το δρόμο μας. Η φύση μας δίνει πάντα ζωή και υγεία, μας τροφοδοτεί με ό,τι αγνό και αυθεντικό έχει ανάγκη η υπόστασή μας.Είναι ισοδύναμη με την ομορφιά και το τέλειο. Όταν την εγκαταλείπουμε δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε και ζούμε έξω από το μέτρο.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Φάση αδράνειας. Σάπισμα κοινώς. Πόσοι αισθανόμαστε μετά από αυτό άρρωστοι; Δεν είναι σαν να χάνουμε την ενέργεια, την όρεξη μας; Η αδράνεια εξαφανίζει ό,τι καλό έχουμε στα χέρια μας. Δεν ταιριάζει στην φύση μας και πολύ περισσότερο στην ηλικία μας. Εάν σε μία στιγμή βαρεμάρας, σηκωθούμε, βγούμε έξω (δίπλα στη φύση κατά προτίμηση) και απλά αρχίσουμε να περπατάμε, θα νιώσουμε αμέσως ζωντανοί και πιο χαρούμενοι. Είναι εγγύηση. Δεν υπάρχει εξυπνότερη κίνηση προς τον εαυτό μας από το να κρατάμε το σώμα και το μυαλό μας σε ενέργεια. Ας βγούμε, να τρέξουμε, να παίξουμε, να εκτονωθούμε, να γεμίσουμε το σώμα μας με ζωή και υγεία. Ένα άθλημα, ένα χόμπυ. Ό,τι γεμίζει τον καθένα. Ας βρούμε τώρα ένα φίλο μας ή μια ομάδα. Θα το βάλουμε μαζί στόχο και θα παρακινεί ο ένας τον άλλο. Τι πιο ευχάριστο! Η άσκηση είναι τόσο απαραίτητη για τον οργανισμό , όπως η τροφή και ο ύπνος. Ξεκινάμε λοιπόν, από σήμερα κιόλας, να εκτοξεύσουμε την υγεία μας, την ψυχολογία μας, τη δύναμη και την αισιοδοξία μας στα σύννεφα.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ

Η ψυχαγωγία (η καλλιέργεια της ψυχής) είναι αυτό που συντηρεί και ανανεώνει τη δύναμη και τη χαρά μας για τη ζωής. Ένταση στη ζωή= δύναμη = χαρά. Χαλάρωση της ζωής= αδυναμία = θλίψη. Ζήσε το βάθος της ψυχής, όχι την επιφάνεια της. Δοκίμασε. Τόλμα. Νίωσε. Καλλιέργησε και προκάλεσε τις αισθήσεις σου. Μουσική, τέχνη, χορός… μία σπουδαία εκδήλωση που θα σε προβληματίσει, μία θεατρική παράσταση που θα σε γεμίσει, μία εκδρομή που θα σε ανανεώσει, μία φιλική παρέα που θα σε συμπληρώσει. Ένα καλό βιβλίο που θα σε ταξιδέψει. Μία συζήτηση που θα σε τονώσει. Το γέλιο, η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός, η γαλήνη, αλλά και το πάθος, η χαρά... όλες εκείνες οι στιγμές, οι γεμάτες νόημα και ουσία, που θα αγγίξουν την ψυχή σου και θα την κάνουν να ζει δυνατά, στα ύψη και όχι στην επιφάνεια. Διαλέγεις και παίρνεις!

Είμαστε νέοι και είμαστε δυνατοί και στην ψυχή και στο σώμα!!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!! ;)

Μαριαρίνα

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες συμβουλές Μαριαρίνα :) Εγώ ήδη νιώθω καλύτερα και πιο γεμάτος από ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστω Γιώργο μου! :)) Μα αυτό είναι το θέμα.. ότι η χαρά και η πληρότητα είναι στο χέρι μας -από τώρα κιόλας- αν ξεκινήσουμε να τις εφαρμόζουμε!!! :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία λόγια Μαριαρίνα! Είναι κρίμα που η "νέα τάξη πραγμάτων" θέλει να μας έχει σε φάση αδράνειας και χαλάρωσης της ζωής! Δυστυχώς σε μεγάλο ποσοστό της νεολαίας νομίζω το χει πετύχει! Πιστεύω οτι μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε! Αισιοδοξία πάνω απ' όλα!
    Υ.Γ. Όταν διαβάζω κάτι τέτοια περί φύσης αισθάνομαι τόσο τυχερός που μεγάλωσα και ζω στην κυριολεξία απέναντι από πεύκα και φύση... Έδεσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα αντισταθούμε Αμύντα μου! Είμαστε νέοι. Είμαστε δυνατοί. Δεν θα τους αφήσουμε να μας καθορίσουν τη ζωή.
    - Αισιοδοξία παιδιά! Και απλά ένα μία απόφαση και ένα έξυπνο προγραμματάκι. Είναι δυνατόν! Σας το εγγυώμαι! ;) ...Και μετά...αναμέινατε τα κέρδη ένα-ένα στην ψυχολογία και την υγεία μας!! ;)

    Υ.γ.: Αμύντα.. εσύ και όλοι οι υπόλοιποι που ζείτε στην επαρχία έχετε βρίσκεστε εξ' αρχής σε ευνοϊκότερη θέση από τους υπόλοιπους φίλους στις πόλεις! Προχωρείστε λοιπόν... για υψηλότερα επίπεδα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή