Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Όλα είναι θέμα στόχων


Κάθομαι τις τελευταίες μέρες και έχω σκεφτεί πολλά. Έχω ζήσει τόσο όμορφες εμπειρίες και όμως τον τελευταίο καιρό νιώθω πως κάτι με κρατάει πίσω. «Είναι η σχολή;» σκέφτηκα, η απάντηση ήρθε αμέσως πως «ΟΧΙ»!! «Είναι τα πράγματα που έχω να κάνω;», πάλι την ίδια απάντηση πήρα…
Μερικές φορές το να δούμε τι μας κρατάει πίσω είναι πολύ πιο δύσκολο και από το να πάρουμε μια απόφαση. Καθώς το σκέφτηκα αρκετά και (επιτέλους) κατάλαβα πως δεν πάει άλλο, είπα πως πρέπει να δράσω. Για να ξεκινήσεις όμως από κάπου πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα! Και την ίδια στιγμή, είναι που το μυαλό σου, που σου παίζει ένα παιχνίδι; Κάποιος σε «βοήθησε» να το βρεις, δεν ξέρω όπως θέλετε πείτε το αλλά ΑΥΤΟ έψαχνα να βρω… Δεν είχα πρόγραμμα, έχω στόχους αλλά είναι τόσο γενικοί και διασκορπισμένοι στο μυαλό μου που είναι σαν να μην υπάρχουν. «Να τι με κρατούσε πίσω» σκέφτηκα.
Την ίδια στιγμή πήρα ένα σημειωματάριο και άρχισα να γράφω ακατάπαυστα, μπορεί να ήταν και ασυναρτησίες, ότι σκεφτόμουνα, πως θέλω να πετύχω, τι θέλω να κάνω, πως θέλω να είμαι σε ένα χρόνο από τώρα!! Πιστέψτε με μπορεί να ακούγεται αχανές και επίφοβο, αλλά τελικά όχι μόνο είναι βοηθητικό και τονωτικό αλλά είναι και χρήσιμο. Και εξηγώ πως αυτές οι σκέψεις που θα τυπωθούν στο χαρτί θα είναι πολλές και σίγουρα ακατανέμητες, αλλά η διαφορά με πριν είναι πως πλέον υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι γραμμένες σε ένα χαρτί και το μυαλό τις αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Είναι σημαντικό πως πλέον όλες σου οι σκέψεις, τα όνειρά σου, οι στόχοι σου για την επόμενη χρονιά βρίσκονται σε ένα φύλλο χαρτί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα βάλεις σε μια σειρά (πολύ πιο εύκολο από πριν).
Σας προτείνω λοιπόν να το σκεφθείτε και αν έχετε «χαθεί» μέσα στο ίδιο το μυαλό σας, μην το αφήσετε να σας καταβάλλει. Είναι δική σας η μάχη και είναι η δικιά σας η ζωή. Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή σαν να ήταν η τελευταία. Και σαν φιλική συμβουλή είναι να μιλήσετε σε ένα δικό σας πρόσωπο, σε ένα φίλο ή συγγενή, πάντα βοηθάει η άποψη ενός τρίτου(και λέω τρίτου γιατί είστε εσείς και το μυαλό σας ήδη στο παιχνίδι)

Και κλείνουμε με την εξείς ερώτηση : Πόσο εύκολο πιστεύετε είναι να θέσει κάποιος κάποιους στόχους και να μείνει πιστούς σε αυτούς μέχρι να πραγματοποιηθούν ?


Αν σας άρεσε το άρθρο αφήστε μας τη γνώμη σας με ένα comment.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου