Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

CVεσαι το μέλλον σου??


Έφτασε λοιπόν η στιγμή που αποφάσισα και εγώ να βρω μια δουλειά, κυρίως για να με υποστηρίξει οικονομικά. Μα να μου πεις «τώρα το σκέφτηκες που όλοι κάνουν το ίδιο και θα είναι πολύ δύσκολο;», το σκέφτηκα λίγο και είπα πως όλα εξαρτώνται από μένα και πως αν εγώ το θελήσω θα την βρω.
Το να ψάξεις να βρεις μια δουλειά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο πιστεύουν μερικοί, αντιθέτως το να την πάρεις αποδεικνύεται πολύ δύσκολο. Οπότε μήπως θα έπρεπε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για το πώς θα γίνουμε εμείς καλύτεροι;
Ποιο είναι λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, πέρα από το να είμαστε ευγενικοί, σοβαροί και γεμάτοι θέληση; Η απάντηση είναι ένα σωστό Βιογραφικό!! Και εδώ έρχεται το ερώτημα «Μα καλά είμαι φοιτητής, τι μπορώ να βάλω για να το εμπλουτίσω;» Εδώ είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, καθώς ως νέοι έχουμε άπλετο ελεύθερο χρόνο που μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε με πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Από ενασχόληση με έναν εθελοντικό οργανισμό, πρακτική άσκηση ακόμα και μια εργασία.
Ας πούμε ότι τα έχουμε όλα αυτά, και πάλι είμαστε στα μισά καθώς μένει το σημαντικό κομμάτι της δημιουργίας του Βιογραφικού. Αρχικά πρέπει να είναι περιεκτικό και ταυτόχρονα να περιέχει όλες εκείνες τις σημαντικές πληροφορίες που θα το αναδείξουν. Προφανώς και δεν είμαι κανένας ειδικός αλλά τυχαίνει να έχω παρακολουθήσει 3 σεμινάρια με το συγκεκριμένο θέμα και να επεξεργαστώ πολλά βιογραφικά στο παρελθόν. Προτείνω σε κάποιον που δεν έχει ξαναφτιάξει να συμβουλευτεί έναν ειδικό(μπορεί να είναι ο φίλος του, ο αδερφός του ή και ένας γνωστός του) ή να κατεβάσει κάποια ενδεικτικά από το διαδίκτυο- όπου πιστέψτε με μπορείτε να βρείτε τα πάντα ακόμα και έτοιμο πρότυπο που απλά εσείς πρέπει να προσθέσετε τα στοιχεία σας.
Οπότε αν το καλοσκεφτείτε έχετε φτάσει στο 50% (και για μένα παραπάνω) στην εύρεση μιας εργασίας. Με καλή διάθεση, υπομονή και επιμονή θα βρείτε όχι μόνο μια τυχαία δουλειά αλλά αυτή που ταιριάζει στα γούστα σας.
      Αυτό που μπορώ να σας συμβουλέψω εγώ είναι να μην το βάζετε κάτω και μην αφήσετε τον εαυτό σας να υποχωρήσει!!


Αφήστε μας τη γνώμη σας για το άρθρο και το θέμα με ένα σχόλιο.

1 σχόλιο:

  1. Ένα καλό βιογραφικό είναι ο μεγαλύτερος μας σύμμαχος στη σημερινή κοινωνία με τα τόσα νέα επαγγέλματα αλλά και την αυξανόμενη ανεργία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή