Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ενημερωθείτε Υπεύθυνα


Justin Bieber και Θωμάς Δούζης.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τον πρώτο και λογικά θα ψάχνετε στο Google τον δεύτερο.
Τόσο απλά.

Και αυτή την αναζήτηση μπορείτε να την κάνετε πλέον από οπουδήποτε, ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο. Και αυτό είναι τρομερό!

Παλιότερα οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος πληροφοριών και μάλιστα τόσο γρήγορα και εύκολα. Έπρεπε να αναζητήσουν γνώση από εγκυκλοπαίδειες σε μεγάλες βιβλιοθήκες και να μάθουν τα νέα από εφημερίδες.
Η μόνη άλλη λύση ήταν το τηλέφωνο και η τηλεόραση, όταν έφτασαν στα χέρια του κόσμου, κάτι το οποίο είναι σχετικά πρόσφατο.

Αλλά σήμερα, έχουμε στα χέρια μας την ικανότητα να ενημερωνόμαστε ενεργητικά κάθε στιγμή, όπου και να ήμαστε! Και όταν λέω ενεργητικά εννοώ πως έχουμε την δυνατότητα να επηρεάζουμε την πληροφορία και να τη διαμορφώνουμε.
Οπότε πλέον είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σε ένα μεγάλο βαθμό, καθώς επίσης και για τις πληροφορίες που λαμβάνουν και άλλοι!

Άρα δεν μπορούμε να αρκεστούμε πλέον στη δικαιολογία της προβολής που έχουν συγκεκριμένα θέματα. Και σίγουρα δεν θα πρέπει να βλέπουμε την μια σκοπιά των πραγμάτων. Και δεν το λέω από κάποια ηθική πλευρά, αλλά απλά και μόνο επειδή μπορούμε! Και είναι στο χέρι μας να λάβουμε τις σωστές πληροφορίες και να σχηματίσουμε μια δικιά μας άποψη για κάθε θέμα!
Οπότε μπορούμε να πούμε πως στην εποχή μας οι πληροφορίες πρέπει να έρχονται με την προειδοποίηση «Ενημερωθείτε Υπεύθυνα!».

Την επόμενη φόρα λοιπόν που θα ακούσετε κάποιον να μιλάει για θέματα που σας ενδιαφέρουν άμεσα, είναι στο χέρι σας το αν θα απαντήσετε!

Και αλήθεια… ψάξατε να δείτε ποιος είναι ο Θωμάς Δούζης;

Αν σας άρεσε το άρθρο αφήστε μας τη γνώμη σας με ένα comment.

1 σχόλιο: